Actueel

Actueel

Nieuws

Recente berichten

ISL Lightdesk

Virus en grootschalige cyberaanval

Het zal u niet ontgaan zijn dat er vrijdag 12 mei 2017 een grootschalige cyberaanval is geweest in de vorm van een cryptovirus. Dat deze variant inmiddels onschadelijk is gemaakt, wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. Er waren wel meer cryptovirussen in omloop de afgelopen maanden, maar deze is extra schadelijk omdat het een combinatie is tussen een cryptovirus en een worm. Dat wil zeggen dat het virus zich razendsnel kan uitbreiden in een (bedrijfs)netwerk. Het virus maakt gebruik van een lek in de bestandsdeling op machines waarop Windows geïnstalleerd is.

Alle servers die InFactor beheert te updaten. Als wij uw server beheren, dan kunt u er verzekerd van zijn dat we deze hebben aangepakt. We hebben u hiervoor geen goedkeuring gevraagd. Het leek ons in dit geval beter om direct te handelen. Mochten er na het updaten zaken zijn die niet naar behoren functioneren, laat het ons dan weten.

Naast het updaten van servers is het ook zaak dat alle machines waarop Windows geïnstalleerd staat gecontroleerd worden op de noodzakelijke updates. Normaal gesproken zal dit het geval zijn, maar we willen dit wel zeker weten. Daarom zullen we u maandag of dinsdag benaderen om een check te doen van status van de updates van werkstations.

Het is in ieder geval zaak dat u zeer bewust omgaat met uw email. U kunt beter een mail wantrouwen dan hem te snel openen en besmet raken. Volg geen links in email en open geen bijlagen tenzij deze echt verwacht is. Let hierbij o.a. ook op gerenommeerde bedrijven als KPN, Ziggo, UPS, Google, Microsoft, etc. Er is van alles in omloop.

Dat het gevaar van vrijdag in eerste instantie geweken is wil niet zeggen dat het gevaar voorbij is. Voorkomen is beter dan genezen.

Nieuws

Recente berichten

ISL Lightdesk

Virus en grootschalige cyberaanval

Het zal u niet ontgaan zijn dat er vrijdag 12 mei 2017 een grootschalige cyberaanval is geweest in de vorm van een cryptovirus. Dat deze variant inmiddels onschadelijk is gemaakt, wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. Er waren wel meer cryptovirussen in omloop de afgelopen maanden, maar deze is extra schadelijk omdat het een combinatie is tussen een cryptovirus en een worm. Dat wil zeggen dat het virus zich razendsnel kan uitbreiden in een (bedrijfs)netwerk. Het virus maakt gebruik van een lek in de bestandsdeling op machines waarop Windows geïnstalleerd is.

Alle servers die InFactor beheert te updaten. Als wij uw server beheren, dan kunt u er verzekerd van zijn dat we deze hebben aangepakt. We hebben u hiervoor geen goedkeuring gevraagd. Het leek ons in dit geval beter om direct te handelen. Mochten er na het updaten zaken zijn die niet naar behoren functioneren, laat het ons dan weten.

Naast het updaten van servers is het ook zaak dat alle machines waarop Windows geïnstalleerd staat gecontroleerd worden op de noodzakelijke updates. Normaal gesproken zal dit het geval zijn, maar we willen dit wel zeker weten. Daarom zullen we u maandag of dinsdag benaderen om een check te doen van status van de updates van werkstations.

Het is in ieder geval zaak dat u zeer bewust omgaat met uw email. U kunt beter een mail wantrouwen dan hem te snel openen en besmet raken. Volg geen links in email en open geen bijlagen tenzij deze echt verwacht is. Let hierbij o.a. ook op gerenommeerde bedrijven als KPN, Ziggo, UPS, Google, Microsoft, etc. Er is van alles in omloop.

Dat het gevaar van vrijdag in eerste instantie geweken is wil niet zeggen dat het gevaar voorbij is. Voorkomen is beter dan genezen.