Actueel

Actueel

Nieuws

Recente berichten

ISL Lightdesk

Nieuwe ransomware

Wees alert op het gebruik van openbare opladers. Er is een nieuwe soort ransomware in de omloop, juicejacking. Deze ransomware kan op openbare stroom adapters of oplaadpunten voor uw multimedia apparaten staan. Via de oplaadkabel (USB) installeert de adapter een virus op uw apparaat die (een deel) van uw bestanden ‘gijzelt’. Uw bestanden worden dan vergrendelt en u krijgt ze pas weer terug als u via een cryptocurrency betaald aan de hackers. Als u betaald geven ze meestal in eerste instantie alsnog uw bestanden niet terug en verhogen ze het bedrag.

Om diefstal van uw eigen gegevens of van gegevens van uw werkgever te voorkomen, gebruik geen openbare oplaadkabels of adapters. Neem altijd uw eigen oplader mee.

Nieuws

Recente berichten

ISL Lightdesk

Nieuwe ransomware

Wees alert op het gebruik van openbare opladers. Er is een nieuwe soort ransomware in de omloop, juicejacking. Deze ransomware kan op openbare stroom adapters of oplaadpunten voor uw multimedia apparaten staan. Via de oplaadkabel (USB) installeert de adapter een virus op uw apparaat die (een deel) van uw bestanden ‘gijzelt’. Uw bestanden worden dan vergrendelt en u krijgt ze pas weer terug als u via een cryptocurrency betaald aan de hackers. Als u betaald geven ze meestal in eerste instantie alsnog uw bestanden niet terug en verhogen ze het bedrag.

Om diefstal van uw eigen gegevens of van gegevens van uw werkgever te voorkomen, gebruik geen openbare oplaadkabels of adapters. Neem altijd uw eigen oplader mee.